Hvem er vi?

FIRS er en nonprofit organisation der ønsker at fremme den forebyggende behandling mod overbelastningsskader.

Foreningen FIRS, Forebyggelse af Idræts Relaterede Skader, er stiftet af Jakob Lindahl og Thomas Dyhr, på baggrund af de erfaringer som Jakob har gjort sig i forbindelse med sit arbejde som sportsterapeut, både i den professionelle verden og for motionister.

Foreningen vil agere bindeled mellem de lokale idrætsforeninger på den ene side, og lokale sportbehandlere på den anden side, samt fonde, samarbejdspartnere, virksomheder, leverandører mv.

De fleste idrætsforeninger har en behandler tilknyttet, dog primært på eliteplan. Behandleren bliver ofte først kontaktet, når skaden er sket. Foreningen FIRS ønsker at være proaktiv ved at forebygge og forhindre skaden. En skade kan koste dyrt senere i livet. Både for personen selv og en eventuel karriere inden for sporten og for samfundet i form af behandling i sundhedssystemet og tabt arbejdsfortjeneste.

Foreningens første projekt er Projekt FRISK.

Holdet bag

Jakob Lindahl er sportsterapeut og har firmaet sportsterapeuten.dk. Udover sin klinik i Ballerup, så er han fast sportsbehandler hos Herlev Hornets Ishockey (junior), Gentofte Volleyball (herre og damer) og det danske Volleyball landshold (herre). Det er netop Jakobs tid i Idrætsforeningerne der har inspireret ham til projektet og foreningen.

Thomas Dyhr, der er en nær ven af Jakob, arbejder i øjeblikket på frivilligt basis med fundraising/donation til pilotprojektet, stiftelsen af foreningen, alt omkring sociale medier og hjælper med det praktiske. Hans primære baggrund er undervisning, projektarbejde og koordinering i forskellige kundeservice funktioner.